Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsáncsónak húsrakománnyal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db padlizsán
1 db tojás
2 db zsemle
1 fej hagyma
40 dkg darálthús
1 kisdoboz sürített paradicsom
1 pohár tejföl
friss bazsalikom
csipetnyi bors
só vagy ételízesítő
kevés tej
kevés vaj vagy olaj

Elkészítés:
A padlizsánokat megpucoljuk, félbe vágjuk hosszában, és a magjait kikaparjuk, hogy csónak alakot kapjunk, jól megsózzuk és állni hagyjuk. A darálthúst összekeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével,hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát és bazsalikomot, sürített paradicsomot, a borsot és a sót vagy ételízesítőt. A jól összedolgozott masszát ráhalmozzuk a sótól megmosott csónakokra, kivajazott (kiolajozott) tepsibe rakjuk őket, és alufólia alatt sütjük 20 percig, majd eltávolítjuk az alufóliát és még 10-15 percig pirítjuk.Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Ha marad töltelék, akkor egy-egy paprikát vagy paradicsomot is megtölthetünk, barátnőm szerint sajtot is reszelhetnénk rá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: rinike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses padlizsáncsónak » Nyársalt bárány » Rokfortos csirkecomb » Sajtos vince
» Indiai csirke » Kemencében sült oldalas » Rakott szelet » Sörös marha vagy disznó
» Székely sertéscsülök » Pulykamell sajtmártással » Hússzeletek bakonyi módra » Húsos rolád
» Pácolt pulykamell » Baconos hús arany módra » Kólás csirke » Hamburger candidásoknak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.