| Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 nagyobb padlizsán 1 fej vöröshagyma 1 tojássárgája tengeri só bors 1 kiskanál mustár néhány csepp citromlé kb. 1 dl olívaolaj Elkészítés: A padlizsánokat sütőben megsütjük, időnként megforgatjuk. Ha kihűlt lehámozzuk a héját, majd műanyag szűrűben kb. fél órán át hagyjuk lecsöpögni. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt és annyi olajat amennyit felvesz. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felkockázott hagymát. A lecsöpögött padlizsánt összetörjük (fakanállal vagy műanyag késsel) Hozzákeverjük a többihez. Sózzuk, borsozzuk. Lehűtve fogyasszuk. Tanácsok: Ha van lehetőséged, faszénen süsd meg a padlizsánokat, jobb íze lesz. Kerüld a padlizsán fémmel való érintkezését. (se fém szűrű, se fém kés stb.) Ha télen is szeretnél ilyet csinálni, akkor a lecsöpögött padlizsánt csak magába tedd mélyhűtőbe. A receptet beküldte: funny.suzie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |