Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db padlizsán,
2 dl tejszín,
5 dkg finomliszt,
só,
őrölt fehérbors,
15 dkg vaj.

Mákos-chilis ropi:
3 dkg egész mák.
3 db chili paprika,
10 dkg finomliszt,
2 dkg zsír,
1 dkg élesztő,
só.

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk.
Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, és felengedjük kb. 1 liter vízzel meg a tejszínnel.
Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor a padlizsán megpuhult, a levest botmixerrel pürésítjük.

A ropihoz a lisztet elmorzsoljuk a zsírral meg az élesztővel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit keményebb, jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát kidolgozzuk, egy órát állni hagyjuk.
Ezután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vékony rudacskákká sodorjuk.
A chilit apróra vagdossuk, összekeverjük a mákkal.
A ropikat kenőtollal bevizezzük, és meghempergetjük a mákos-chilis keverékben.
A rudakat tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
A csípős ropi különleges ízharmóniát alkot a selymesen krémes padlizsánlevessel


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémleves májjal » Sajtkrémleves egyszerűen » Sörleves habgaluskával » Saláta leves
» Hűsítő zöld leves olivával » Gombás sonkaleves » Csurgatott tojásleves » Gyors zöldségkrémleves
» Burgonya krémleves » Sűrű tejfölös gombaleves » Pikáns csibeszíveleves » Aszalt szilvás puffancsok
» Tekercsestészta leves » Savanyú bab csülökkel » Gyors fokhagymakrémleves » Libaleves maceszgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.