Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál só
durvára őrölt szemesbors
friss lestyán
majoranna
petrezselyemzöld
tárkony
3 kisebb fiatal padlizsán
8 nagyobb fej gomba
2 db paradicsom
50 dkg krumpli
olívaolaj
fokhagyma

Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére.
A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket.
A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.

Tanácsok:
90 napos keményítőnapjára :)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos oldalas » Hagymás töltött tojás » Töltött burgonya májjal » Töltött cukkiniszeletek
» Töltött libamell » Töltött padlizsán bundában » Sonkával töltött tojás » Töltött pulyka Éva módra
» Töltött lasagnetészta » Töltött cukkíni egyszerűen » Családi töltött csirke » Töltött párizsi
» Töltött csülök hidegen » Töltött bundáskenyér » Gombócos töltött káposzta » Hússal töltött újburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.