Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál só
durvára őrölt szemesbors
friss lestyán
majoranna
petrezselyemzöld
tárkony
3 kisebb fiatal padlizsán
8 nagyobb fej gomba
2 db paradicsom
50 dkg krumpli
olívaolaj
fokhagyma

Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére.
A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket.
A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.

Tanácsok:
90 napos keményítőnapjára :)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött mézes » Almával töltött camembert » Sajttal töltött tojás » Almával töltött fácán
» Töltött paprika » Hortobágyi töltöttpaprika » Rozmaringos fehér pörkölt » Töltött cukkini sajttal
» Falusi töltött zsemle » Csirkével töltött cikória » Töltött pulykatekercsek » Rozmaringos sütőtöksaláta
» Töltött hagyma » Töltött krumplifánk » Libás töltött káposzta » Halkrémmel töltött alma


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.