Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pagoda-lakoma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej pagoda karfiol
(ha nem találtunk a piacon pagoda karfiolt, természetesen a karfiol hagyományos változatából is elkészíthető)
1 zacskó előfőzött rizs
10dkg sonka
30 dkg darált hús
2 kis pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Néhány kávéskanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkát, majd a sóval, borsal behintett darálthúst is. Alaposan átpirítjuk, majd elkeverjük a rizzsel és a petrezselyemmel. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük a rizses keveréket, ráfektetjük a karfiolrózsákat. A tojásokat felverjük, és a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket is. Ezt a tojásos keveréket a karfiolra öntjük. (itt-ott engedjük kukucskálni a karfiolokat - csak a látvány kedvéért)
Tetejére reszeljünk sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, míg szépen megpirul.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos rakott tészta » Mazsolás-diós káposztasaláta » Felfújt rukkolásan » Májpuffancs
» Vietnami csirkesaláta » Szilvalekváros gőzgombóc » Csirkecomb görögösen » Cukkinis-tejszínes ragu
» Sajtos tepsis burgonya » Burgonyás-kolbászos omlett » Dödölle » Chillis bab
» Csirkemelles rakott krumpli » Elzászi pulykapecsenye » Almás-mazsolás rizs » Tarkababos egytál bulgurral


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.