Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pagoda-lakoma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej pagoda karfiol
(ha nem találtunk a piacon pagoda karfiolt, természetesen a karfiol hagyományos változatából is elkészíthető)
1 zacskó előfőzött rizs
10dkg sonka
30 dkg darált hús
2 kis pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Néhány kávéskanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkát, majd a sóval, borsal behintett darálthúst is. Alaposan átpirítjuk, majd elkeverjük a rizzsel és a petrezselyemmel. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük a rizses keveréket, ráfektetjük a karfiolrózsákat. A tojásokat felverjük, és a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket is. Ezt a tojásos keveréket a karfiolra öntjük. (itt-ott engedjük kukucskálni a karfiolokat - csak a látvány kedvéért)
Tetejére reszeljünk sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, míg szépen megpirul.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis krumpli milánói módra » Pásztor pite » Karfiolpörkölt 2. » Krumplís omlett
» Orman Kebab ( török étel) » Zöldséges rakott csirkeszárny » Az én kedvenc rakott krumplim » Tojással töltött káposzta
» Tejszínes-sajtkrémes virsli » Szalonnás rakottas » Színes lecsó » Tina féle rakott krumpli
» Alföldi pacalleves » Bakonyi pacalleves » Klasszikus paella » Lecsó nápolyi módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.