Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palóc-tál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg sertéstarja
1 kg burgonya
0,5 kg zöldbab (télen fagyasztott)
15 dkg füstölt szalonna
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5 gerezd préselt fokhagyma
Olaj


Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, leszűrjük.

A burgonyát felkockázzuk, sós vízben félig megfőzzük, szintén leszűrjük, - jól lecsepegtetjük, forró olajban szép aranybarnára sütjük, s szedőlapáttal tálra szedjük.

A szalonna zsírját felforrósítjuk, átsütjük benne a kis darabokra vagdalt húst, sózzuk, borsozzuk, - hozzáadjuk a zöldbabot. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, puhulásig főzzük, majd összemelegítjük a sült burgonyával, a szalonna pörccel és fokhagymával.

Tanácsok:
Az ételnek enyhén szaftosnak kell lennie.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós csirke kuszkusszal » Töltött dagadó krumplipürével » Rakott patiszon » Ananászos rakott karaj
» Hawaii csirkemell » Kitin-pipi » Békacomb rántva » Csirkegöngyöleg
» Pácolt jércemell » Tavaszi tepsis csirke » Mustáros hagymás tarja » Betyárkrumpli
» Virsli batyuban » Sajttal töltött borjúrolád » Tejszínes hús Kati módra » Ördögi csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.