Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paprikakrém recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db csípős zöldpaprika
3 nagyobb fej hagyma
3 db csilipaprika
2 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál tartósítószer
1 dl ecet
10 dkg cukor

Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd felaprítjuk. Az erős- és csilipaprika magjait hagyjuk a zöldségben, hisz ez adja a krém erejét! A hagymát megpucoljuk, durvára reszeljük, majd az egészet összekeverjük, hozzáadva a fűszereket, valamint a tartósítószert is. Végül ledaráljuk, vagy összeturmixoljuk a masszát. Ezután egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetben elkevert cukrot, és állandó kevergetés mellett kis lángon kb 15 percig főzzük. A forró pépet tiszta üvegbe öntjük, és gondosan lezárjuk. Így tesszük bele egy főzőedénybe, és hevítjük 100 fokig. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Nem szabad azonnal felbontani, mert akkor könnyen megromlik, úgyhogy legalább egy hetet várjunk az első kóstolásig! Már csak azért is, mert akkorra érnek majd össze az ízek. :)


A receptet beküldte: Lestrange


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikakrém egyszerűen » Paprikakrém tobzocskásan » Házi paprikakrém (erős) » Paprikakrém 2
» Saláta paprikakrémmel » Dinnyesaláta borkrémmel » Tojásos, sonkás saláta » Görög saláta másképp
» Sajt saláta » Orosz halsaláta » Csírás spenótsaláta » Vendégváró hidegtál
» Tejfölös nyári saláta. » Kefíres reteksaláta » Dinnye-Campari satáta » Vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.