Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás-köményes stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl langyos tej,
1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál köménymag,
1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:
Az élesztõt és a cukrot 1/2 dl langyos tejben simára keverjük, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztõvel, a megmaradt tejjel és az összes fûszerrel. Sima tésztává gyúrva lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12-14 részre osztjuk és stanglikká formázzuk. A tetejüket vízzel lekenjük, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütjük.

Tanácsok:
(kb. 12-14 db)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró sós stangli » Ropogós csavart stangli » Nustángli 2 » Rozs stangli
» Nustángli » Sajtos stangli (egyszerű) » Tízórai stangli » Sós stangli
» Sajtos stangli » Nuss-stangli » Fűszeres stangli » Köményes stangli
» Olivás stangli » Ropogós sajtos stanglik » Anyuci féle sajtos stangli » Diós stangli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.