Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás-köményes stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl langyos tej,
1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál köménymag,
1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:
Az élesztõt és a cukrot 1/2 dl langyos tejben simára keverjük, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztõvel, a megmaradt tejjel és az összes fûszerrel. Sima tésztává gyúrva lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12-14 részre osztjuk és stanglikká formázzuk. A tetejüket vízzel lekenjük, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütjük.

Tanácsok:
(kb. 12-14 db)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymama diós stanglija » Fűszeres stangli » Nuss-stangli » Sonkás burgonya-stangli
» Juhtúrós stangli » Vendégváró sós stangli » Anyuci féle sajtos stangli » Rozs stangli
» Sajtos stangli (egyszerű) » Sós stangli » Diós stangli » Sajtos stangli
» Nustángli 2 » Ropogós csavart stangli » Olivás stangli » Köményes stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.