Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,2 kg sárga paprika,
300 g húsos zellerszár,
3 fej gyöngyhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy kis darab csípős paprika,
egy evőkanál édes köménymag,
olaj,só

Elkészítés:
A fokhagymát és a gyöngyhagymákat nagyobb darabokra, a kicsumázott édes paprikát kis kockákra,a zeller szárát csíkokra vágjuk.
Egy lábasban négy evőkanál forró olajon pirítjuk egy kicsit a zöldségeket,majd felöntjük fél liter vízzel,sózzuk és lassú tűzön hagyjuk fél órát főni.Ezután kihűtjük és levével együtt összeturmixoljuk.Utána sózzuk,majd a krémet hűtőbe tesszük 2-3 órára.Kis leveses csészébe tálaljuk,tetejét meg kell hinteni édeskömény magjaival és finomra vágott csípős paprikával.
Ízesített pirítóssal kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórékrémleves » Málnakrémleves hidegen » Sajtos brokkolis krémleves » Köményes-paprikás sajtkrém
» Cukkinis-paprikás hús » Kerekrépa krémleves » Sajtos brokkoli krémleves » Paprikás szegedi módra
» Zeller krémleves » Paprikás-köményes stangli » Sajt-krémleves » Zelleres burgonyakrémleves
» Zöldborsós sertéspaprikás » Eper-krémleves » Paprikás hal » Sült paprikás fetasajtkrém


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.