Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli bográcsban, virslivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 pár virsli, 2 nagyobb szem paradicsom, 2 db zöldpaprika, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, 2 fakanál sertészsír (vagy olaj),1 szál lestyán, 1 db csípős hegyes paprika.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, majd felszeleteljük. A virslit szeletekre vágjuk és kevés sertészsíron - vagy olajon, - megpirítjuk, majd kivesszük a bográcsból.A vöröshagymát meghintve kevés sóval a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával, beletesszük a burgonyát, a paradicsomot, a paprikát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.Amikor fő,ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal és egészben hagyott száras lestyánlevéllel. Mikor már majdnem készre főtt a burgonya,a lestyánt kidobjuk, a virslikarikákat hozzáadjuk és együtt még néhány percig főzzük. Tálaljuk friss kenyérrel, szeletelt csípős paprikával.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis-paprikás hús » Syl rakott krumplija » Fűszeres krumpli » Carbonara krumpli
» Csoda krumpli » Alföldi leves bográcsban. » Kapros túrós krumplisült » Póréhagymás krumplileves
» Fűszeres krumplitál » Krumpli - töltve » Belga rakott krumpli » Bécsi krumplisaláta
» Héjában sült krumpli » Káposztás krumplifasírt » Gombás halpaprikás » Édes krumplicska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.