Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli bográcsban, virslivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 pár virsli, 2 nagyobb szem paradicsom, 2 db zöldpaprika, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, 2 fakanál sertészsír (vagy olaj),1 szál lestyán, 1 db csípős hegyes paprika.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, majd felszeleteljük. A virslit szeletekre vágjuk és kevés sertészsíron - vagy olajon, - megpirítjuk, majd kivesszük a bográcsból.A vöröshagymát meghintve kevés sóval a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával, beletesszük a burgonyát, a paradicsomot, a paprikát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.Amikor fő,ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal és egészben hagyott száras lestyánlevéllel. Mikor már majdnem készre főtt a burgonya,a lestyánt kidobjuk, a virslikarikákat hozzáadjuk és együtt még néhány percig főzzük. Tálaljuk friss kenyérrel, szeletelt csípős paprikával.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros, krumplis halfilé » Kolbászos krumplileves » Paprikás krémleves » Túrós rakottkrumpli
» Serpenyős krumpli » Poharas krumplis pogácsa » Krumplifasírt » Gombával rakott krumpli
» Galuskás-krumpli leves » Tepsis krumpli virslivel » Krumplis rétes » Szalonnás, tojásos krumpli
» Kelkáposztás krumplileves » Lilahagymás krumplipüré » Tepsis hagymás krumpli » Fűszeres krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.