Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 kanál pirospaprika, 1 jó fakanálnyi disznózsír, 10-20 dkg házi füstölt kolbász, só, bors, 1-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint).

Elkészítés:
A sertészsírt a bográcsba helyezzük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, alá kevés vizet löttyintünk. Most hozzáadjuk fokhagymát - én jó sokkal szeretem - majd felöntjük vízzel. Ha forr hozzáadjuk a krumplit amit puhára főzünk benne. Az ételt közben ízlés szerint sózzuk, ha van borsozzuk is. A végén 2-3 percre a karikára vágott kolbászt adjuk hozzá. Ha kész a bográcsot levesszük a szolgafáról és kínáljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás pizza » Gombával töltött krumpli » Bécsi krumplisaláta » Krumplipizza
» Krumplifasírt » Krumpligánica » Krumplisaláta másképpen » Krumplis mineknevezzem
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Krumplis fánk » Hideg krumplileves » Rántott paprikás kelbimbó
» Besameles újkrumpli » Rakott krumpli másképpen » Körömpörkölt bográcsban » Krumpli saláta másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.