Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomágyon sült tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
• 1 kg érett paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• 8 nagyobb méretű tojás
• só, bors
• 2 evőkanál aprított petrezselyem vagy snidling (elhagyható)
• kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, és rendezzük el őket egy laposabb tűzálló tálban. A fokhagymát szeljük vékony szeletekre, szórjuk a paradicsom közé. Locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, hogy a fűszeres olaj teljesen átjárja a paradicsomot, és utána tegyük a sütőbe 10 percre.

Ezután kanállal csináljunk benne nyolc mélyedést, és ezekbe üssük a tojásokat. Toljuk vissza a sütőbe. Amikor a tojás elérte a kívánt szilárdságot, vegyük ki, szórjuk meg petrezselyemmel és/vagy snidlinggel, majd azonnal tálaljuk. Kínáljunk mellé friss, ropogós kenyeret.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáskrém cukkinivel » Töltött tojás húsvétra » Tojás mártás » Húsvéti tojástorta 2.
» Spenótkrémes töltött tojás » Sajtban sült tojás 2 » Tojáspöri » Tojáspörkölt
» Baconös-tojáskrémes kalács » Gombás tojás » Zöldséges tükörtojás. » Tojás krém
» Tojásos galuska » Húsvét utáni töltött tojás » Tojás likőr » Tavaszi tojásragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.