Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet bárányhús,
50 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál mazsola,
5 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál fehérborecet,
1 mokkáskanál cukor,
frissen őrölt fekete bors,


Elkészítés:
A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével gyorsan kiszedjük, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, és a húsát kockákra vágjuk. A mazsolát meleg vízbe tesszük puhulni, majd leszűrjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet néhány percig pároljuk. A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük őrölt fekete borssal. A maradék olajat felhevítjük, és a hússzeleteket mind a két oldalukon 2-2 perc alatt hirtelen megsütjük. Megsózzuk, tányérra rakjuk, melléöntjük a paradicsomos szószt, és kis rozmaringszállal díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Nyári szezonban a paradicsom mellé köretnek süthetünk padlizsánkarikákat, patisszont is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos krumpli » Paradicsomos tészta » Citromos-paradicsomos hús » Paradicsomos Gombasaláta
» Paradicsomos cukkini » Paradicsomos majonéz » Paradicsomos fitnesz ital » Paradicsomos párizsikockák
» Paradicsomos káposzta 2 » Paradicsomos csirkemáj » Zöldparadicsomos zakuszka » Túrós, paradicsomos krém
» Paradicsomos pite » Sajtos báránysült » Paradicsomos zöldbabsaláta » Paradicsomos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.