Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Paradicsomos burgonyafõzelék
80 dkg nyers, tisztított burgonya, 2 dl paradicsomlé (lehet ízesített, házi vagy készen vásárolt ivólé, esetleg paradicsompüré-sûrítmény, ez utóbbiból 2 evõkanál, szûk két deci vízzel hígítva), ízlés szerint kevés cukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors, 1 csokor zellerzöld, 1 evõkanál finomliszt, 2 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábosba rakom. Annyi vizet öntök rá, amennyi szûken ellepi és megsózva puhára fõzöm. Közben az olajon világos zsemleszínûre pirítom a lisztet, majd a tûzrõl lehúzva felöntöm a hideg paradicsomlével és simára keverem. Ezután hozzáöntöm a már puha krumplihoz, jól összekeverem, beleteszem a megmosott és nagyon apróra metélt zellerzöldet. Kevés cukorral, esetleg sóval utána ízesítem. Folytonos keverés közben felforralom és legalább öt percig fõzöm. (Ha nagyon sûrû, kevés vízzel hígítom.)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos majonéz » Paradicsomos tészta » Mentás Paradicsomos Salsa » Paradicsomos padlizsán
» Görög paradicsomos hal » Zöldparadicsomos zakuszka » Paradicsomos húsgombócom » Paradicsomos báránysült
» Paradicsomos krumplileves » Paradicsomos húspuding » Zöld paradicsomos lekvár » Paradicsomos póréhagyma
» Paradicsomos csirkemáj » Paradicsomos karfiol » Paradicsomos borsófőzelék » Paradicsomos tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.