Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos cigánypecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 2 adagra)
A páchoz:
5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
fűszerpaprika
olívaolaj

A húshoz:
450 g sertéstarja

A raguhoz:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
140 g paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
rozmaring

őrölt fekete bors

A díszítéshez:
4 szelet füstölt szalonna

A körethez:
hasábburgonya

Elkészítés:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.
A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon .
Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú.
A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk.
Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.
A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos gomba » Paradicsomos káposzta 2 » Paradicsomos zöldbab » Paradicsomos húsgombócom
» Paradicsomos padlizsán » Cigánypecsenye tarjából » Paradicsomos zöldbabsaláta » Paradicsomos pulyka
» Paradicsomos tök » Paradicsomos pite » Zöldparadicsomos zakuszka » Paradicsomos bab
» Ors-féle cigánypecsenye » Paradicsomos bruschetta » Paradicsomos tarja » Görög paradicsomos hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.