| Paradicsomos zöldbabfõzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma 3 evõkanál olaj 1 kiskanál pirospaprika só 70 dkg zöldbab (ceruzabab) 2 evõkanál étkezési kukoricakeményítõ vagy liszt 1 liter paradicsomlé 1 evõkanál cukor fél kiskanál õrölt bors fél csokor zellerzöld Elkészítés: -a megtisztított hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk' -pirospaprikával meghintjük, elekverjük és azonnal 1 deci vizet öntünk rá; -enyhén megsózzuk, s lefödve kb. 10 percig pároljuk; -ezalatt a babot megtisztítjuk, majd kb. 2,5 centis darabokra vágjuk; -a hagymához adjuk, egy kevés vizet öntünk alá s fedõ alatt puhára pároljuk; -közben a keményítõt vagy a lisztet 1 deci paradicsomlében simára keverjük; -lassan a többi paradicsomlevet is hozzáadjuk, majd a babra öntjük; -cukorral, borssal, finomra vágott zellerzölddel ízesítjük; -kevergetve felforraljuk és néhány percig - amíg kissé besûrûsödik - tovább fõzzük. Tanácsok: Ha akad egy kis tabasco-mártás, azzal megerõsítheti az ízét. * - egy adag = 738 kJ/177 kcal Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 177* kcal Szénhidráttartalom: 18,4 /adag gramm Zsírtartalom: 8,5 /adag gramm A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |