Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paraszt saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 fej fejes saláta,
500 g fejes káposzta,
300 g vöröshagyma,
300 g sárgarépa,
100 g primőr uborka,
300 g paradicsompaprika(zöld és piros),
1 csomag petrezselyem zöld,
1 dl étolaj,
3 g szemes bors,
100 g cukor,
1 g babérlevél,
5 g köménymag,
100 g só,
1 dl ecet

Elkészítés:
A fejes káposztát,a sárgarépát,az uborkát,a hagymát,a paprikát gépen vagy kézzel,hullámos élű késsel leszeleteljük és besózzuk.Közben fűszerekből(babérlevél,köménymag,szemes bors)saláta alaplevet főzünk(redukció)lehűtjük és cukorral ecettel ízesítjük.A leszeletelt anyagokat a sóból kicsavarjuk(ha kell forró vízzel leforrázzuk)és az öntettel,olajjal,petrezselyemmel összekeverjük.
Egy napig hűtőben érleljük.Tálaláskor saláta levélben tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szívvédő saláta » Színes saláta » Virslisaláta U1 » Koreai paradicsom saláta
» Waldorf saláta II. » Pórésaláta » Sült céklasaláta » Jégsaláta dresszinggel
» Karácsonyi burgonyasaláta » Brokkolisaláta » Tzatziki saláta » Márványsajtos salátaöntet
» Grúz diós uborkasaláta » Kefires csirkesaláta » Pulykasaláta » Gombás sonkasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.