Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Parféházikó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- aprított gyümölcsdarabok (meggy/cseresznye, banán, ananász, narancs/mandarin) kb. 3 dl-nyi
- 5 dkg apró kockákra vágott tejcsokoládé
- 3 dl "Hulalá" édesített tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 tojás sárgája

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd belekeverjük a gyümölcsdarabokat és a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ebbe belekavarjuk az előző gyümölcskeveréket.
1 literes űrtartalmú formába töltjük az elkészült édességet, és mélyhűtőbe tesszük éjszakára. Fogyasztás előtt kb. 2-3 órával hűtőben tároljuk a parfét!
Díszíthetjük a tetejét narancskarikákkal, csokireszelékkel... ízlés és tetszés szerint!

Tanácsok:
Érdemes a parfét este elkészíteni, hogy éjszaka jól átfaggyon, majd másnap hűtőszekrényben tartani tálalás előtt pár órával.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: eveantal


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kastélytorta » Rákóczi túrós lepény » Hájas (különleges) » Banános-mogyorós muffin
» Színes sajtgombócok » Joghurtos barackos ínyencség » Rakott palacsinta » Fánk
» Csodatészta » Hintett rétes » Csokoládés profiterole » Túrócsoki
» Gyümölcstorta » Francia almatorta » Gofri (Amerikai Palacsinta) » Csöröge fánk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.