Tutireceptek.hu fejléc

Parféházikó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- aprított gyümölcsdarabok (meggy/cseresznye, banán, ananász, narancs/mandarin) kb. 3 dl-nyi
- 5 dkg apró kockákra vágott tejcsokoládé
- 3 dl "Hulalá" édesített tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 tojás sárgája

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd belekeverjük a gyümölcsdarabokat és a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ebbe belekavarjuk az előző gyümölcskeveréket.
1 literes űrtartalmú formába töltjük az elkészült édességet, és mélyhűtőbe tesszük éjszakára. Fogyasztás előtt kb. 2-3 órával hűtőben tároljuk a parfét!
Díszíthetjük a tetejét narancskarikákkal, csokireszelékkel... ízlés és tetszés szerint!

Tanácsok:
Érdemes a parfét este elkészíteni, hogy éjszaka jól átfaggyon, majd másnap hűtőszekrényben tartani tálalás előtt pár órával.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: eveantal


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta » Csokoládémártás » Citromtorta 3. » Almakrém
» Banános-mogyorós muffin » Raffaelo szelet » Margit-szelet » Fenyődíszek
» Az én csokitortám :) » Rakott gombóc » Lipcsei szelet » Zserbó szelet
» Csokitorta » A világ legjobb muffinja! » Meggyes palacsinta » Kókuszos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.