Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi krém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj vagy margarin
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz tejszín
ízlés szerint rum

Elkészítés:
A tejszínt elkezdem melegíteni, folyamatosan kavargatva. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverem. Amikor már elég forró, de nem forr, beleteszem a kikavart kakaót,és az összetört csokit, és felolvasztom vele. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverem, hogy felolvadjon benne.
Amikor már csak langyos, akkor a vaj, vagy margarin márik felét kikavarom, és hozzáadom a krémhez. Hűtőben készre hűtöm. A vajas változat kicsit keményebb lesz hűtés után. Egy 27 cm-es tortaformában sült tortához ennek az adagnak minimum a 2,5 szerese kell!

Tanácsok:
Ha elhagyjuk a kakaót, és fehércsokit teszünk bele az étcsoki helyett, akkor egy enyhén sárgás színű krémet kapunk, bevonáshoz, díszítéshez tökéletes. És finom is. Ez a krém mehet a néróba, csokitortába, fatörzsbe.


A receptet beküldte: Koblob


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli fasírt párizsival » Párizsi fincsi kosár » Padlizsán párizsiasan » Párizsis csiga
» Diétás párizsi saláta » Gombás párizsi » Tojással rakott párizsi » Párizsis melegszendvics
» Párizsi csokis muffin » Párizsis saláta » Párizsi szelet » Paradicsomos párizsikockák
» Pikáns párizsi saláta » Párizsi kosárkák tojással » Lilahagymás párizsi saláta » Majonézes párizsisaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.