Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi krém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj vagy margarin
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz tejszín
ízlés szerint rum

Elkészítés:
A tejszínt elkezdem melegíteni, folyamatosan kavargatva. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverem. Amikor már elég forró, de nem forr, beleteszem a kikavart kakaót,és az összetört csokit, és felolvasztom vele. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverem, hogy felolvadjon benne.
Amikor már csak langyos, akkor a vaj, vagy margarin márik felét kikavarom, és hozzáadom a krémhez. Hűtőben készre hűtöm. A vajas változat kicsit keményebb lesz hűtés után. Egy 27 cm-es tortaformában sült tortához ennek az adagnak minimum a 2,5 szerese kell!

Tanácsok:
Ha elhagyjuk a kakaót, és fehércsokit teszünk bele az étcsoki helyett, akkor egy enyhén sárgás színű krémet kapunk, bevonáshoz, díszítéshez tökéletes. És finom is. Ez a krém mehet a néróba, csokitortába, fatörzsbe.


A receptet beküldte: Koblob


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes párizsisaláta » Diétás párizsi saláta » Lilahagymás párizsi saláta » Párizsis saláta
» Párizsi kosár » Töltött párizsi » Párizsis tészta » Párizsi könnyű szelet
» Párizsi kávé » Párizsiszószos tészta » Párizsi kosárkák tojással » Zőldborsós párizsiszelet
» Párizsikrém » Tojással rakott párizsi » Göngyölt párizsi » Majonézes párizsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.