Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg penne (tollhegy) tészta
2 sárgarépa
2 uborka
1 paprika (piros színű)
1 csokor retek
2 mogyoróhagyma
3 evőkanál almaecet
4 evőkanál olaj
2 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük, és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 463 kcal

A receptet beküldte: Karibu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes szőlő saláta » Sültpaprika-saláta » Löncssaláta csirkehússal » Újévi finom lencsesaláta
» Vegyes saláta » Grúz diós uborkasaláta » Vegyes gombasaláta télire » Mustáros krinolinsaláta
» Hawaii csirkesaláta » Japán gyümölcssaláta » Dinnyesaláta II. » Paradicsomsaláta
» Kacsamell saláta » Őszi saláta Maja módra » Juhsajtos uborkasaláta » Céklás almasaláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.