Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párnafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g finomliszt
80 g kristálycukor
2 tojássárgája
30 g élesztő
300 ml langyos tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
sárgabaracklekvár
kevés kimaradt tojásfehérje

Elkészítés:
100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját, és a tojások sárgáját. Amikor az élesztő felfutott, öntsük a masszához a maradék langyos tejjel együtt. Kézi dagasztóval az egészet alaposan dagasszuk ki, majd letakarva fél óráig hagyjuk kelni a tésztát. Amikor legalább a duplájára kelt, lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 0,3-0,4 cm-re, és fánkszaggatóval szaggassunk nagy korongokat belőle. Minden korong közepébe tegyünk egy kiskanálnyi sárgabaracklekvárt. A kimaradt tojásfehérjét villával verjük fel, majd kenjük meg vele a fánkok széleit. Ezután hajtsuk félbe óvatosan, nehogy a lekvár kifolyjon belőle, és ujjainkkal jól nyomkodjuk össze a széleket. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, és az elkészített fánk párnácskák mindkét oldalát süssük aranybarnára. Melegen tálaljuk porcukorral meghintve. Készítsünk el előre minden fánkot, hogy a sütésnél gyorsan lehessen a forró zsiradékba tenni őket. Nagyon rövid idő alatt megsül mindkét oldala. Porcukorral, vaníliás cukorral hintsük meg a fánkokat. Tálalásnál vigyázzunk, a lekvár tovább marad forró a fánkok belsejében.
Egy kis barackpálinkával elkeverve a lekvárt, még pikánsabbá tehetjük ezt az édességet, kizárólag felnőtteknek.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös pite » Tészta kosárkák » Reggeli sütemény » Diabetikus tejfölös csoda
» Német szilvás pite » Ribizlis-málnás gyümölcstorta » Villámpiskóta mikróban » Dinnyecharlotte
» Baileys szelet » Tejszínes, gesztenyés tekercs » Csúnya de finom :) » Szilvapuding
» Túrós-krémes pite » Jellegzetes krémes sütemény » Kölyök Cookies » Zebra szelet(sütés nélküli)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.