Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt brokkoli pirított mandulával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:


4-5 darab szárított szerecsendió virág

1 kisebb fej brokkoli

5 deka mandulabél

só és frissen őrölt fekete bors

esetleg 5 deka vaj is

Elkészítés:
Két ujjnyi vizet engedek egy lábosba, beledobálom a szerecsendió virágokat és apró rózsáira szedem a brokkolit.

Előveszem a kukta párolóbetétjét, szétnyitom és ráültetgetem a brokkoli rózsákat. Utána beleteszem a fémkosárban csücsülő a zöldségeket a vizes lábosba és lefedem a lábost.

Erős tűzön felforralom, aztán gyengéden forrásban tartom a brokkolik alatt a vizet úgy 8-10 percig. Ennyi idő alatt a szerecsendió virág íze szinte beleépül a zöldségbe, a gőzöléstől meg épp kellően puhák lesznek a kis rózsák.

Amíg párolódik a brokkoli, addig egy kisebb serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítom a mandulát, aztán ha kihűlt, akkor beleszórom egy mozsárba és durvára töröm. Ha még van kedvem, akkor ugyanabban a serpenyőben, amelyben szárazon megpirítottam a mandulát, a vajat is megolvasztom gyenge tűzön.

A gőzben párolt brokkolit megsózom és megborsozom, aztán meglötykölöm az olvadt vajjal és megszórom a pirított manduladarabkákkal.

2 adag lesz belőle.

Tanácsok:
Amíg sül a hal, bőven van időm elkészíteni a brokkolit. A gőzölésben nemcsak az a jó, hogy még a legélesebb szemű diétás nővér sem talál benne kivetnivalót. Hanem az is, hogy miközben a fűszeres pára átjárja a harsogóan zöld brokkolirózsákat, azok tökéletesen friss ízűek maradnak. Semmi, de semmi közük a gőzben párolt zöldségeknek azokhoz a szerencsétlen sorsú rokonaikhoz, amelyeket addig főznek agyon vízben, míg csak nevük marad, de ízük semmi.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-sonkás penne » Párolt-sült oldalas » Párolt káposzta finoman » Pirított puliszka-galuskák
» Brokkoli boros bundában » Brokkolis sonkapástétom » Brokkolis csirkém » Sajtos-brokkolis pulyka
» Rántott brokkoli variációk » Brokkolis virsli » Kínai pirított tészta » Tavaszi párolt csirkemell
» Pikáns, párolt pulykaragu » Párolt mézes almás » Brokkoli fasírt párizsival » Almás párolt lilakáposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.