Tutireceptek.hu fejléc

Párolt felső combfilé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirke felső combfilé,
3 evőkanál vaj,
friss kakukkfű,
bazsalikom,
lestyán,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
4 dl víz,
50 dkg burgonya,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:
A felső comb filéket mossuk és tisztítsuk meg, de ne vágjuk le a bőrét.
A friss fűszereket durván vágjuk össze, a combokat hintsük meg sóval és borssal, majd a fűszereket töltsük be a csirkecomb bőre alá.
Ha nincs elég nagy lyuk, akkor egy pici éles késsel mélyítsük ki.
Olvasszuk fel a vajat fazékban, tegyük rá a combokat.
Pirítsuk meg mindkét oldalát, ezután öntsünk rá a vizet, fedjük le és tartalék lángon pároljuk 30 percet.
Néha pillantsunk rá, amennyiben elfőtte a levét pótoljuk.
Ezalatt megfőzhetjük a meghámozott és cikkre vágott burgonyát is, enyhén sós vízben.
Vajon futtassunk meg apróra vágott petrezselyemzöldet és forgassuk össze a krumplival.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt zellerkrém » Gyümölcsös párolt káposzta » Párolt tengeri hal. » Párolt zőldség
» Párolt körte vörös rizzsel » Párolt gomba » Rántott csirkecombfilé » Párolt savanyúkáposzta.
» Zelleres párolt pulykamell » Párolt mángold » Párolt alma (Update1) » Párolt tőkehal spenótágyon
» Rozspelyhes párolt paprika » Sörben párolt csirkemell » Kefirben párolt ponty » Párolt marha sütőtökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.