Tutireceptek.hu fejléc

Párolt karfiol besamel mártással, petrezselymes burgonyával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

Kb. 8-10 db szép, méretes karfiolrózsa
2 púpozott ek. liszt
kb. 2-3 dl tej
3 dkg vaj

bors
8 db kisebb burgonya
petrezselyemzöld
étolaj

Elkészítés:
A karfiolrózsákat megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 6-8 percig pároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A besamel mártáshoz a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és kevergetve forralunk egyet rajta. Ha nagyon sűrű lenne, még egy kevés tejet adhatunk hozzá. Szintén melegen tartjuk.
A megmosott, meghámozott, feldarabolt burgonyát 2-3 ek. felforrósított étolajba dobjuk, megsózzuk, majd a lángot mérsékelve, saját levében puhulásig pároljuk. Lehetőség szerint csak rázogatva mozgatjuk, hogy ne törjük össze a burgonyát. Ha mégis kicsit odasült volna, lapátkanállal óvatosan fellazítjuk és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.
Tálalásnál a karfiolra öntünk a besamel mártásból és mellé tálaljuk a burgonyát.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás karfiol-tál » Virsli roston, burgonyával » Finom sajtos karfiol » Karfiolrizs
» Karfiolkeksz » Rétegezett karfiolleves » Pikáns karfiol » Csirkemell karfiolbundában
» Párolt vadkacsa » Besameles újkrumpli » Tortelloni sajtmártással » Párolt zellerkrém
» Sonkás karfiolleves » Karfiol sajttal » Karfiolos krumplileves » Párolt zöldségsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.