Tutireceptek.hu fejléc

Párolt zöldség csirkemellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 padlizsán
25 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 fej vörös- vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögre mexikói vegyes zöldség
1 pritamin paprika
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt bors

Elkészítés:
A zöldésgeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket, és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet, és össze párolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom

Tanácsok:
Nem szabad túl sokáig párolni, csak amíg a csirke megpuhul, mert a kelbimbó és a padlizsán szétfő.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pita » Zöldséges, tormás hús » Gyors zöldségkrémleves » Rántott zöldségfélék
» Mediterrán rakott zöldség » Zöldséges omlett » Zöldségkoktél » Zöldség rakottas
» Zöldséges túróturmix » Vegyes zöldségtál » Zöldségparádé » Libanoni töltött zöldségek
» Párom zöldséges tésztája » Zöldséges burgonyasaláta » Tejben párolt hal » Anna Zöldség levese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.