Tutireceptek.hu fejléc

Pasta Sutta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 nagy sárga répa
fél zellergumó (nagy zellerből)
1 sűrített paradicsom
1 üveg paradicsomlé
majoranna
fokhagyma
1 kk. oregano
vegeta
cukor


Elkészítés:
Lereszelem a sárgarépákat és a zellert. Kevés olajban megpárolom ezeket. Mikor megpárolódott, a darált húst beleforgatom és addig keverem amíg meg nem dinsztelődik a hús (fehér nem lesz). Utána megloccsintom a paradicsomlével, beleteszem a sűrített paradicsomot, majd következhet a fűszerezés. Vegetával, sóval, cukorral, sok majorannával, oreganóval fűszerezem. Fokhagyma is lehet benne bőségesen, annál ízletesebb.

Tanácsok:
Vigyázni kell a fűszerezésnél, mert az édes és a sós ízharmóniát nehéz egybehozni. Nagyon könnyen elsózható, vagy túlságosan édes lesz. Ha túl cukrozod, akkor sűrített paradicsommal korrigálhatsz rajta, ha elsózod, akkor több cukrot vagy paradicsomlevet raksz bele. Ha megtalálod az egyensúlyt nyeregben vagy.
Nem egyszer készítettem már gombával együtt. Darabolt gombát raktem bele (konzervből)és azzal is nagyon finom.
Köretként makaróni tésztát vagy spagettit készítek.
Tálaláskor karaván sajtot reszelek rá, mert a füstölt lágy sajt egybeolvadása a pasta suttával valami fenomenális.

Jó étvágyat és sok sikert!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: anaterra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi pasta carbonara » Pasta Marinara » Pasta sutte » Pasta Carbonara
» Pasta carbonara 2 » Lecsós-szelet » Ürgepörkölt » Erdélyi flekken
» Tejfölös csirkecomb » Zöldborsós csirkemell » Túrós hami » Rakott tepsis burgonya
» Gyömbéres csirkemell » Kocsmáros halom » Sertésborda mandarin módra » Csirkemájas zöldborsós hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.