Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pászka torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztájához: 8 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg mogyoró, 1 db pászkalap, fehér bor, 8 dkg cukrozott narancshéj

Csokoládékrém: 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliacukor, egy kevés sűrűre főzött feketekávé

Elkészítés:
A pászkát nagyobb darabokra törjük, beáztatjuk borba és ha megpuhult, kicsavarjuk. A tojások sárgáját habosra kavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sütőben megpirított, héjától ledörzsölt, darált mogyorót, az áztatott pászkát, apróra vagdalt narancshéjat, végül a keményre vert habot. Vajjal kikent, liszttel meghintett formában sütjük, és ha kihűlt, megtöltjük és bevonjuk csokoládékrémmel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bambuc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgadinnyés túrótorta » Update 1 Túrótorta » Karamellkrémes torta » Cappucinós baracktorta
» Csokoládékrémes málnatorta » Joghurttorta » Tojáslikőrös húsvéti torta » Házi francia krémes torta
» Teréz torta » Buktatorta » Lúdláb torta Katitól » Banános kakaótorta
» Gyümölcsös/túrós torta » Müzlis torta » Szívtorta » Gyümitorta Lívimodra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.