Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pászka torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztájához: 8 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg mogyoró, 1 db pászkalap, fehér bor, 8 dkg cukrozott narancshéj

Csokoládékrém: 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliacukor, egy kevés sűrűre főzött feketekávé

Elkészítés:
A pászkát nagyobb darabokra törjük, beáztatjuk borba és ha megpuhult, kicsavarjuk. A tojások sárgáját habosra kavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sütőben megpirított, héjától ledörzsölt, darált mogyorót, az áztatott pászkát, apróra vagdalt narancshéjat, végül a keményre vert habot. Vajjal kikent, liszttel meghintett formában sütjük, és ha kihűlt, megtöltjük és bevonjuk csokoládékrémmel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bambuc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-barackhabos torta » Zebratorta 2. » Tejfölös keksztorta » Jéghercegnő torta
» Oreo torta » Szalonnás torta » Vienetta torta » Gyors epertorta
» Pászkagombóc » Betakart almatorta » Citromos ribizlitorta » Morzsás túrótorta pohárban
» Finomcsokitorta » Hústorta » Epertorta » Narancstorta 10 szeletes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.