Tutireceptek.hu fejléc

Paszternákos, rozmaringos oliva leves fetával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 ml extra szűz olivaolaj
1 póréhagyma vékony karikára vágva
400 g paszternák 1 cm kockára vágva
4 gerezd tisztított fokhagyma
2 ek friss rozmaring levél
800 ml zöldség leves alaplé
1/2 pohár magozott apróra vágott olivabogyó
125 g feta sajt
tengeri só

Elkészítés:
5 percig olivaolajon üvegesítsük a póréhagymát. Tegyük hozzá a paszternákot, és addig pirítsuk kissé nagyobb lángon mg puhulni kezd, akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a rozmaringot. 1 percig folytonos keverés mellett magas lángon pirítsuk. Öntsük hozzá a zöldség alaplevet, forraljuk fel majd fedjük le és főzzük puhára a paszternákot. Adjuk hozzá az olivabogyókat és még egy pár percig főzzük. Tálakba szedve, fetával megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Camembert leves » Pórés sajtleves » Kolbászos fejtettbableves » Libaleves maceszgombóccal
» Gombás hagymaleves » Alföldi betyárleves » Spanyol nyári leves » Joghurtos málnaleves
» Banánkrém leves » Rozmaringos ünnepi kenyér » Kacsamáj leves » Cukkini leves Erzsi módra
» Egyszerű frankfurti leves » Hideg paradicsomleves » Tejszínes eperkrém-leves » Minestrone leves másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.