Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pásztortarhonya, ahogyan én készítem recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg tarhonya
olaj
1 paradicsom
1 paprika
2 pár virsli
10 dkg szárazkolbász
10 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
ételízesítő, só, bors

Elkészítés:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Együtt pirítjuk tovább.
1 liter vizet felteszünk főni, kicsit megsózzuk.
A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, a konzerv borsót leszűrjük.
Amikor a víz már lobog, és a tarhonya szépen megpirult, hozzáadjuk a tarhonyához, beleadjuk a virslit és a kolbászt. Együtt főzzük tovább. MIkor a tarhonya kezdi elfőni a levét,gyakrabban kevergetjük, nehogy leégjen. Lehet ízesíteni is ételízesítővel, sóval, borssal. Amikor már kevés víz van a tarhonyán, elzárjuk alatt a gázrózsát, és a sütőt begyújtjuk, és az ételt ott pároljuk tovább. Az a jó, ha nem lesz nagyon száraz az étel.

Tanácsok:
Nagymamám 2 nagyobb szem burgonyát is szokott bele tenni. Apró kockákra vágva akkor szokta beletenni, amikor a kolbászt és a virslit. A burgonya tovább gazdagítja az ételt, és finomabb, még kiadósabb lesz tőle.
Nagyon hamar készen van, igen kiadós étel.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu ahogy én készítem » Pásztortarhonya bográcsban » Kuglóf ahogyan én szeretem » Ahogy én készítem a nyulat
» Pásztortarhonya » Pizza, ahogy én készítem » Brassói, ahogy én készítem » Pacal, ahogy én készítem
» Sonkás gnocchi » Tepertõs csusza » Császárspagetti » Tészta húsgombóccal
» Pikáns metélt » Spagetti gorgonzólával » Lecsós-virslis "tokány" » Alföldi tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.