Tutireceptek.hu fejléc

Patiszon fasírt recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 db kb. 50 dkg-os patiszon
2 db tojás
1 szelet rozskenyér
kevéske apróra vágott petrezselyemzöldje
kb. 2 dkg vöröshagyma, szintén apróra vágva
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A patiszont meghámozom, belsejét kikaparom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Lesózom, állni hagyom negyed óráig.
Kinyomkodom a levétől, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a petrezselyemzöldjét, a reszelt vöröshagymát, belemorzsolom a kenyér belét, s még teszek hozzá kevés zsemlemorzsát, de ne legyen kemény! Sóval, borssal ízesítem, s evőkanállal forró olajba szaggatom, kicsit lelapítom, hogy könnyebben átsüljön, majd megfordítom, hogy a másik oldala is szép piros legyen.

Tanácsok:
Főzelékek mellé remek feltétnek, de fogyasztható salátával is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás krumplifasírt » Fasírt másképpen » Sajtos cukkinifasírt » Zöldséges kukoricafasírt
» Csicseriborsó fasírt » Baconba sült fasirt töltve » Fasírtgolyók » Tojásfasírt Emyke módjára
» Tojás fasírt » Zsemlefasírt » Zöldségfasírt máshogy » Vöröslencse fasírt
» Csirkehúsos gombás fasírt » Csípős sajtfasírt » Fasírt muffinok » Töltött fasírt sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.