Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Patiszonos szárnyasragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg pulyka- vagy csirkehús
fél patiszon
1 dl olaj
majoranna

2-3 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
fél fej vöröshagyma apróra vágva

Elkészítés:
A patiszont félbevágjuk, meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk. Ezután kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, adunk hozzá pirosparikát, majd hozzáadjuk az előzőleg már apróra vágott húst. Ha megsült a hús, akkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a patiszonkockákat. Legalább 20-30 percig főzzük fedő nélkül, amíg a patiszon vajpuha lesz, és a víz jó része elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük majorannával, sóval, esetlegesen adjunk még hozzá pirospaprikát, ha a szín nem elég vöröses. A végén behabarjuk a tejföllel.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patiszonos halfasírt » Szárnyasragu leves » Quinoás lecsó » Lecsós rakott burgonya
» Töltött rántott virsli » Gyors vacsi » Sajtban sült tojás 2 » Tojásos lecsó burgonyával
» Mexikói csirke » Sonkás-gombás Tortilla » Zöldséges, rakott hús » Gombával rakott krumpli
» Moldvai újburgonya » Sütőtökös gesztenye » Sonkával töltött batyu » Zöldbabos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.