Tutireceptek.hu fejléc

Pehelykönnyü forgácsfánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1/2 kgr liszt
1 tojás
csipetnyi só
fél cs sütőpor
1 vaniliás cukor
reszelt citrom vagy narancshéj
porcukor izlés szerint
kevés tejföl vagy tej
olaj a sütéshez
zsiradék nem kell bele

Elkészítés:
összegyurjuk ,kisodorjuk kb fél centi vastagra,derejemetélővel vagy késsel tenyérnyi darabokra vagdaljuk és a közepét két helyen bevágjuk,egy kis pihenés után picit megnyujtjuk és az olajban kisütjük.vaniliás porcukorral meghintjük,hólyagos és könnyü,gusztusos és finom lesz,savanykás lekvárral vagy főzött csokipudinggal tálaljuk.Gyorsan elkészül.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pehelykönnyű kuglóf U1 » Pehelykönnyü turos pite » Pehelykönnyű túróspite » Forgácsfánk
» Pehelykönnyű túrós » Knédli (tejjel) » Baconszalonnás spagetti » Tésztás omlett
» Finn palacsinta » Rakott csusza » Veronai Húsgombóc » Rest asszony galuskája
» Milánó makaróni » Káposztás lángos » Baconos-fűszeres tészta » Túróstészta túró nélkül


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.