Tutireceptek.hu fejléc

Pehelykönnyü forgácsfánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1/2 kgr liszt
1 tojás
csipetnyi só
fél cs sütőpor
1 vaniliás cukor
reszelt citrom vagy narancshéj
porcukor izlés szerint
kevés tejföl vagy tej
olaj a sütéshez
zsiradék nem kell bele

Elkészítés:
összegyurjuk ,kisodorjuk kb fél centi vastagra,derejemetélővel vagy késsel tenyérnyi darabokra vagdaljuk és a közepét két helyen bevágjuk,egy kis pihenés után picit megnyujtjuk és az olajban kisütjük.vaniliás porcukorral meghintjük,hólyagos és könnyü,gusztusos és finom lesz,savanykás lekvárral vagy főzött csokipudinggal tálaljuk.Gyorsan elkészül.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pehelykönnyű kuglóf U1 » Pehelykönnyű túrós » Pehelykönnyü turos pite » Forgácsfánk
» Pehelykönnyű túróspite » Gőzgombóc-knédli » Mexikói rakott tészta » Habos mákos Ilitől.
» Brokkolis Orecchiette » Feher martas tesztara » Sült tészta édesen » Lángos Ibitől
» Vajas croissant » Igazi piaci lángos » Napraforgó » Grízsmarni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.