Tutireceptek.hu fejléc

Pehelykönnyű túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg margarin;
30 dkg finomliszt;
4 darab tojássárgája;
0,5 dl tej;
1 kiskanál kristálycukor;
3 dkg élesztő
a töltelékhez:
1,5 evőkanál finomliszt;
1 darab nagy citrom reszelt héja;
2 csomag vaníliás cukor;
30 dkg kristálycukor;
1 kg tehéntúró;
maréknyi mazsola;
4 darab tojásfehérje
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin

Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha
margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk.
2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk.
3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk.

Tanácsok:
Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-túrós kifli » Búvártúrós 2. » Spenótos-túrós wrap » Hajtogatott túrós pogácsa
» Túrós cseresznyetorta » Túrós kuglóf uzsonnára » Egyszerű túrós » Epres-túrós fincsi torta
» Borzas túrós » Foltos túrós » Kakaós-túrós lepény » Reszelt túrós szelet
» Mesi túrós pitéje :) » Borzas gyümölcsös-túrós » Noémi 23 túrós sütije » Túrós Borzas Kata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.