Tutireceptek.hu fejléc

Pékperec recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 tojás,
olaj, só, köménymag, reszelt sajt, mák

Elkészítés:
A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel, sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle.
Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér.
Ha a perecek feljönnek a víz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá és gyors tűzön megsütjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós kalácsvirág » Paraszt kifli » Háztáji magvas zsemlecipók » Egyszerű házi fehérkenyér
» Grissini » Hagyományos házi fehér kenyér » Sajtos huziga kenyér » Juhtúrós Lepény Albi módra
» Croissant házilag » Kolbászos pogácsa » Tepsiben sült lángos » Fehér kenyér
» Finom lusta lángos » Burgonyás bagett (6 db) » Kukoricás süti » Sonkakrémmel töltött bagett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.