Tutireceptek.hu fejléc

Pékperec recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 tojás,
olaj, só, köménymag, reszelt sajt, mák

Elkészítés:
A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel, sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle.
Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér.
Ha a perecek feljönnek a víz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá és gyors tűzön megsütjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni pizzás rúd » Hamburger zsemle » Egyszerű kifli » Vörösáfonyás péksütemény
» Kalács » Tejes császárzsemle » Joghurtos császármorzsa » Mézes-diós kenyér
» Kefires omlós kifli » Kefíres lángos 2. » Görög lepény » Langalló (Kenyér lángos)
» Rozsos kenyér » Cserepes kenyér » Kifli mindenhez » Elzászi kenyérlángos


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.