Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
1 közepes fej vöröshagyma,
görög fűszerkeverék.

Elkészítés:
Az egész csirkemájakat teflon serpenyőben kb. annyi hideg olajba helyezem, hogy félig ellepje. A hagymát vékonyan felszelem, és a máj közé rakom úgy, hogy lehetőleg az olaj ellepje. Mindenképpen jól záró fedővel le kell fedni, mert előfordulhat, hogy pattogni fog az olaj. És így, minden fűszerezés nélkül kis lángon főzni kezdem. Kb. 10 perc elteltével a gázról levéve, megforgatom a májakat, aztán megszórom a görög fűszerkeverékkel. Aztán szinten lefedve készre sütöm, kb. 15 percig. Ezután gyengén megsózom. Köretnek nagyon finom hozzá a hasábburgonya, majonézes kukorica vagy görög saláta.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sült bab » Pikans izü sajtos langos » Csirkemáj lecsósan » Pikáns túrós palacsinta
» Zamatos csirkemáj » Csirkemájas metélt » Csirkemáj szalonnában » Csirkemáj római tálban
» Csirkemájjal töltött tök » Gombás csirkemáj almával » Brokkolileves csirkemájjal » Őzcomb pikáns mártással
» Pikáns melegszendvicskrém » Pikáns sajtostáska » Hal pikáns mártásban » Rátott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.