Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db ponty- vagy busafej
1 fej vöröshagyma
1/2 db citrom
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fűszerkeverék
1 evőkanál finomliszt
3 evőkanál tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 evőkanál étolaj


Elkészítés:
A halfejeket 2 liter vízben, babérlevéllel, 1 citromkarikával, fűszerkeverékkel, felkockázott hagymával megfőzzük, (a babérlevelet és citromkarikát eltávolítjuk) lepasszírozzuk.
Az olajban karamellizáljuk a cukrot, pár pillanatig keverjük a liszttel, majd felengedjük a halas lével. Ízesítve mustárral, szerecsendióval, szükséges mennyiségű sóval felfőzzük, és a felvert tojásokat állandó keverés mellett belecsurgatjuk. Ha túl besűrűsödne, vízzel és további fűszerezéssel pótoljuk. A tűzről levéve elkeverjük tejföllel és a maradék citrom levével. Enyhén pikánsnak kell lennie.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás halleves » Pikáns leves » Borjúsült pikáns mártással » Pikáns burgonyapüré
» Pikáns nyúlpörkölt » Pikáns nyúlcomb » Finn füstölt halleves » Északi-tengeri halleves
» Pikáns sertésborda » Pikáns tojástorta » Pikáns saláta » Pikáns pacalleves
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Halleves » Pikáns patiszon » Pikáns sajtostáska


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.