| Pikáns mustáros lazac zöldséges rizzsel receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók: a halhoz: 4 szelet lazac 2 evőkanál (olíva) olaj 4 evőkanál citromlé só bors frissen tépett bazsalikom a rizskörethez: 25 dkg rizs (olíva) olaj fél-fél piros és sárga kaliforniai paprika kevés kukorica 1 csomag újhagyma erőleves A mustármártáshoz: 1 hagyma 1 evőkanál liszt 1 evőkanál margarin 2 dl erőleves 1,5 dl tejszín vagy tejföl 4 mokkáskanál (dijoni) mustár só bors ételízesítő Elkészítés: 1.) Köret: A zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. (ezalatt megpuhul) 2.) Hal: A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük őket. 3.) Mustármártás: Vajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, megszórjuk a liszttel, majd ráöntjük az erőlevest és a tejszínt (tejfölt). Megfűszerezzük, majd gyöngyöző forrásig kevergetjük. Belekeverjük a mustárt, majd elzárjuk alatta a gázt. Tálalás előtt a halszeletekről leszedjük a madzagot, a zöldséges rizzsel és a szósszal együtt, forrón tálaljuk. Petrezselyemmel, bazsalikomlevelekkel és citromkarikákkal díszítjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |