Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pilseni pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg előfőzött pacal,
15 dkg füstölt tarja,
1 szál sárgarápa,
1 szál zöldség,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors,
majoranna,
1 kiskanál mustár,
1 csokor petrezselyemzöldje,
1/2 citrom.

Elkészítés:
A tarját megfőzöm és kihűlés után metéltre vágom.
A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni.
A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és metéltre szelem.
Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megfőtt pacalt.
Sózom, borsozom, majorannázom, reszelt citromhéjat, citromlevet teszek hozzá és kevés vízzel negyed óráig párolom.
A maradék olajból és a lisztből barna rántást készítek, amelyet felengedek a hús főzőlevével.
Minden eddigit összekeverek, kiegészítem kb másfél liternyire, megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvaspacalleves » Bakonyi pacalleves » Török pacalleves » Alföldi pacalleves
» Milánói pacalleves » Lakodalmas pacalleves » Pikáns pacalleves » Piemontei pacalleves
» Pacalleves » Céklás ropogós » Gizitől fehér csokis süti » Jeges tejeskávé( diétás)
» Sajtgaluska-leves » Minestrone leves másként » Arab leves » Bojtárleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.