Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pincepörkölt vörösborral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 ek.olaj
1 liter vörösbor(valami száraz)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só,fűszerpaprikabors,kakukkfű,bazsalikom
paprika,paradicsom

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,rádobjuk az összenyomott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, s az összevagdalt paradicsomból és paprikából egy lecsós alapot csinálunk. Rátesszük a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a vörösborral. Takarék lángon megpároljuk, ha megpuhult, rövid lére főzzük. Kínálhatjuk főtt hasábburgonyával, de nagyszerű hozzá szerintem a friss fehér kenyér is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pincepörkölt bográcsban » Borleves vörösborral » Csopaki pincepörkölt » Avasi pincepörkölt
» Avasi pincepörkölt borral » Mézes-csípős csirkemell » Juhászpecsenye » Narancsos szarvasszeletek
» Barbecue szószos csirke » Borjú tokány » Baconos-húsos koszorú » Vese parázson
» Nyársalt bárány » Chilis-szójás csirkemell » Boros házinyúl » Csirkemáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.