Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pipari Finn karácsonyi sütemény recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 dkg margarin
3 dkg cukor
3 db tojás
250 g sötét szirup (vízben feloldott barna cukorral helyettesíthető)
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál gyömbér
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál reszelt narancshéj
kb. 1 kg fehér liszt
3 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
1.lépés: Forraljuk fel a szirupot és a fűszereket, majd adjuk hozzá a margarint és hagyjuk kihülni.

2.lépés: Verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot.

3.lépés: Keverjük össze a szódabikarbónát a liszt egy részével, utána adjuk hozzá a szirup-margarin keveréket. Adjuk hozzá továbbá a felvert tojásokat és a maradék lisztet. Ne gyúrjuk a keletkezett keveréket.

4.lépés: Fedjük le a tésztát műanyag csomagolóanyaggal, és hagyjuk egész éjszaka hűvös helyen.

5.lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk ki formákat belőle és aranybarna színig süssük őket sütőben.

Tanácsok:
Kb 200 db lesz belőle.

Elkészétési idő: 30 perc.
Sütési idő : 10 perc/adag
Sütési hőfok:200°C

Mézes kalácshoz hasonlít.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Hellsinki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-pudingos sütemény » Töltött kókuszos sütemény » Karácsonyi stollni » Drezdai karácsonyi kalács
» Beatles sütemény » Karácsonyi édesség » Karácsonyi puncs II. » Zita sütemény
» Csokis-diós sütemény » Apró sós fitt sütemény » Kókuszos teasütemény » Karácsonyi pulykamell
» Üdítős -kólás sütemény » Mézessütemény muffin » Kókuszos sütemény I. » Butter-keksz sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.