Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított karamellás dió recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 főre)

20 dkg dióbél
4 ek vaj
néhány ek cukor
egy marék szezámmag (elhagyható)

Elkészítés:
A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk.
A leszűrt diót cukorban meghempergetjük.
Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk.
Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik.
Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben.
Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.

Tanácsok:
Celofánba csomagolva, masnival átkötve, karácsonyi ajándék is lehet:)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás tejberízs » Mézkaramellás sült banán » Körtés-karamellás süti » Karamellás gesztenyetorta
» Karamellás-diós golyó » Zöldséges pirított csirke » Tejkaramellás almaleves » Csokis-karamellás körték
» Pirított máj » Olasz pirított zöldségek » Pirított tarhonya leves » Karamellás palacsinta
» Karamellás csiga » Piritott gombás spárga » Karamellás, diós kocka » Pirított fokhagymás saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.