Tutireceptek.hu fejléc

Pirított karamellás dió recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 főre)

20 dkg dióbél
4 ek vaj
néhány ek cukor
egy marék szezámmag (elhagyható)

Elkészítés:
A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk.
A leszűrt diót cukorban meghempergetjük.
Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk.
Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik.
Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben.
Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.

Tanácsok:
Celofánba csomagolva, masnival átkötve, karácsonyi ajándék is lehet:)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás réteges pite » Pirított burgonya » Karamellás almás krémes » Karamellás-csirkemell
» Olasz pirított zöldségek » Karamellás almatorta » Karamellás-diós golyó » Pirított máj
» Karamellás csiga » Pirított puliszka-galuskák » Pirított báránymáj » Karamellás forró csokoládé
» Körtés-karamellás süti » Karamellás ostya » Pirított fokhagymás saláta » Jávai piritott zölgség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.