Tutireceptek.hu fejléc

Pirított mogyorótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg földi mogyoró,+ a diszitéshez kb 20 szem,35 dkg porcukor,9-10 tojásfehérje.
Krémhez: 3 egész tojás és 4 tojássárgája, 8 ek kristálycukor 2 ek keserű kakaópor, 18 dkg margarin

Elkészítés:
A hámozott mogyorót megpiritjuk, hogy világos barna legyen. Ha kissé kihültek,két tenyér között görgetve lemorzsoljuk a belső héjától, majd megdaráljuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a mogyorót, és a porcukrot óvatosan,villával belekeverjük.A tésztát három részre osztjuk,és a margarinna kikent, liszttel meghintett kerek sütőformába öntve egyesével megsütjük.Mintegy 20 perc alatt sűl meg. A krémhez teflonedényben összekeverjük a 3 tojást, a 4 tojássárgáját, a kristálycukrot és a kakaóport. Kis lángon keverjük, amig besűrűsödik. Ha kihült, robotgéppel belekeverjük a margarint. A torta-lapokat megkenjük a krémmel.
A kész tortát egész mogyorószemekkel diszitjük, pár órát hütöbe tesszük.


A receptet beküldte: csutika100

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piemonti mogyorotorta » Piritott gombás spárga » Piritott dara leves » Pirított fokhagymás saláta
» Pirított tarhonya leves » Mogyorótorta » Pirított máj » Fűszeres pírított aprótök
» Pirított burgonya » Pirított kenyér tojással » Kínai pirított tészta » Pirított puliszka-galuskák
» Pirított tükörtojás » Mogyorótorta nugátkrémmel » Pirított chilis húscsíkok » Pirított gríz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.