Tutireceptek.hu fejléc

Pirított puliszka-galuskák recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
5 dl víz/tej keveréke

2 dkg margarin

Elkészítés:
A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:)

Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pirított csirke » Pirított tarhonya leves » Pirított zsemlekocka » Pirított karamellás dió
» Jávai piritott zölgség » Pirított mogyorótorta » Pirított fokhagymás saláta » Piritott dara leves
» Fűszeres pírított aprótök » Pirított gríz » Kínai pirított tészta » Piritott gombás spárga
» Anna pirított mája » Pirított chilis húscsíkok » Pirított báránymáj » Pirított burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.