Tutireceptek.hu fejléc

Pirított puliszka-galuskák recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
5 dl víz/tej keveréke

2 dkg margarin

Elkészítés:
A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:)

Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pirított csirke » Kínai pirított tészta » Pirított báránymáj » Pirított csirke gombával
» Piritott dara leves » Pirított zsemlekocka » Pirított kenyér tojással » Pirított burgonya
» Pirított karamellás dió » Pirított fokhagymás saláta » Pirított gríz » Olasz pirított zöldségek
» Pirított chilis húscsíkok » Pirított máj » Pirított tükörtojás » Anna pirított mája


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.