Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított puliszka-galuskák recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
5 dl víz/tej keveréke

2 dkg margarin

Elkészítés:
A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:)

Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított gríz » Piritott gombás spárga » Zöldséges pirított csirke » Pirított karamellás dió
» Olasz pirított zöldségek » Pirított tükörtojás » Pirított mogyorótorta » Piritott dara leves
» Anna pirított mája » Pirított csirke » Pirított chilis húscsíkok » Pirított máj
» Pirított fokhagymás saláta » Kínai pirított tészta » Jávai piritott zölgség » Pirított báránymáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.