Tutireceptek.hu fejléc

Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
só,
őrölt bors ,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kiskanál majoránna.


A sajtos burgonyához:


60 dkg burgonya,
15 dkg reszelt sajt,
2 dl tejfel,
2 db tojás,
2 dkg vaj,
só.

Elkészítés:
A csíkokra vágott májat az olajon kevergetve hirtelen megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből.
Ugyanebben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a laskára vágott zöldpaprikát, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk.
Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és a cikkekre vágott paradicsomot beletéve néhány percig összeforraljuk.
A májat közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá, majd együtt megforrósítjuk.
Sajtos burgonyával tálaljuk, amit így készítünk: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
Vajjal kikent tűzálló edénybe terítjük.
Tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas sajtos pogi » Sajtos újkrumplifőzelék » Pirított karamellás dió » Töltött sajtos pogácsa
» Andi sajtos ropogósa » Sajtos fánkocskák » Csavart sajtos2 » Sajtos-gombás karaj
» Sajtos rakott karaj » Brokkolis-sajtos sonka » Sajtos-tojástekercs » Galuska burgonyával.
» Sült sajtosgolyó » Sajtos nyúlcomb » Almás-sajtos rakott csirke » Sajtos sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.