Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított zöldséges sertéshús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kis szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 szál sárgarépa,
1 cikk zeller,
arasznyi cukkíni,
10 dkg gomba,
2 erős piros színű zöldpaprika,
1 cikk fejes káposzta.


A mártáshoz

2 evőkanál olaj,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 dl szójamártás,
csipetnyi gyömbérpor,
bors.

Elkészítés:
A húst és az összes zöldséget gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük.
Az olajat megforrósítjuk, először a húst kevergetve felig megsütjük benne, majd a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát hozzáadva néhány percig együtt pirítjuk.
Utána a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát, végül a póréhagymát, a cukkínit is belekeverjük, és erős lángon két percig sütjük.
A mártáshoz valókat simára verjük, és a zöldséges húsra ontjuk.
Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség meg kissé ropogós marad.
Főtt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos-zöldséges pulykacomb » Sertéshúsos tekercs » Zöldséges hajdina 2. » Zöldséges üvegtészta
» Rakott zöldséges marhahús » Zöldséges őzragu » Tejszínes-zöldséges tészta » Zöldséges omlett
» Zöldséges sertésbecsinált » Agyagtálas zöldséges hús » Zöldséges rizskoszorú » Zöldséges csirkepite
» Zöldséges tonhal » Zöldséges árpagyöngyleves » Rizses-zöldséges csirke » Zöldséges rizses hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.