Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piros-fehér-zöld rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg rizottó rizs
1/2 l húsleves
30 dkg csirkemellfilé
2 marék zöldborsó
8-10 dkg húsos szalonna
1 nagyobb répa
1 fej hagyma
kevés csípős paprika (olajban eltett)
só, bors
pici olaj

Elkészítés:
A húst felkockáztam, a hagymát apróra vágtam, a répát hosszában négyfelé vágtam, majd egészen vékonyra gyalultam.
Pici olajon a húst megpároltam-megpirítottam, kitettem tányérra. A felcsíkozott szalonnát lassú tűzön kiolvasztottam. Beletettem a hagymát, üvegesre pirítottam, hozzátettem a répát, majd 3-4 perc múlva a zöldborsót is, nagyjából 10 perc alatt roppanósra főztem, sóval és borssal fűszereztem. Beleöntöttem a rizst, a csípős paprikát, és merőkanálnyi adagonként öntöttem hozzá a húslevest. Amikor az utolsó adag leves is belekerült, vele együtt a húst is hozzátettem, és készre főztem az egészet.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-zöldséges rizotto » Veserizottó » Borsós-gombás rizottó » Lencsés rizottó
» Virslis rizottó » Ananászos szárnyas rizottó » Sajtos rizottó » Céklás rizottó
» Rizottó gombásan » Gombás kölesrizottó » Pozsonyi rizottó » Sonkás rizottó
» Banános pulykarizottó » Zöldségrizottó » Tavaszi Rizotto » Cukkinis rizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.