Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piros Mikulástorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A diós piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj

A diókrémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió
15 dkg durvára vágott dió,
rumaroma;

A díszítéshez
1 piros marcipánrúd.

Elkészítés:
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük.

Én az egész sütit kb. 3 mm vastagra nyújtott piros marcipán masszával borítom be és a tetejére egy kicsi lapos étcsoki mikulást rakok.


Az eredeti recept szerint:
A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat vágunk ki belőle.

Tanácsok:
A kicsik biztos jobban örülnek a sok kis piros marcipán díszítésnek.


A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piroska palacsinta » Piros leves » Piros gyümölcsleves » Piros túrókocka
» B2 vitamin piros szőlővel » Piroska Koktél » Mikulástorta » Piros ribizli öntet
» Piros nokedli » Piros-Sajtos brokkoli » Zöldmetélt piros raguval » Piros-fehér-zöld rizottó
» Piroski » Piros muffin » Piros krémsajt » Piros sajtos metélt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.