Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta, ami nem esik össze! recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tyúktojás
1 db vaníliás cukor
5 ek citromlé
10 ek finomliszt
10 ek kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
zsírpapír

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverem a cukrot, a van.cukrot, végül a citromlét. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral. A fehérjét felvertem (én géppel szoktam), ha kész a sárgáját jól összekeverem a liszttel, malyd a fehérjét is hozzáadom. A sütőt közben már bemelegítettem 210 fokra. Mindjárt öntöm is a 20x30 cm-es zsírpapírozott tepsibe.

Párszor a földhöz ütögetem, hogy a nagyobb buborékok kidurranjanak, így nem lesz hullámos a teteje.

15 percig sütöm 185 fokon, malyd 15 percet 210 fokon.

Jóétvágyat hozzá!

Tanácsok:
- A citromlétől lesz finom zamatos.
- Tölteléknek rumpuncsos pudingport szoktam főzni 4 dl tejjel.
- Garantáltan jó recept, nekem sohasem esett össze!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: d'moni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-habos piskótatorta » Almás-krémes piskóta » Pudingporos piskóta » Meggyes piskóta 2.
» Diós piskótaholdacskák » Vizes piskóta 2. » Finom piskóta krémes » Tengerész piskóta
» A tökéletes piskóta » Zabkorpás piskóta » Meggyes piskóta2 » Villámpiskóta mikróban
» Babapiskótatorta » Gömbölyű piskótás szelet » Kavart piskóta » Piskótás francia krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.