Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta Nono módra.) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kör tepsibe:
5 tojás
5 evőkanál liszt (rétes)
5 evőkanál cukor (jó kristály is)
kis szódabikarbóna (kiskanál végével, icipci)
vaj


nagy, rendes tepsibe:
Mindenből 8-10!!!

Elkészítés:
Nos, egy tál kell és habverő...

A tálba a tojás fehérjét kemény habbá vered, utána bele a cukor, de kanalanként egyesével, aztán bele a sárgája, nagyon fontos a liszt az utolsó, mert az összekapja, és a végén icipici szódabikarbóna (ha kimarad sem baj). Én szoktam ilyenkor bele kis kekszet törni, vagy nesquic kakaóport keveset és akkor csokis piskóta:)))))

Kivajazott, kilistezett tepsibe öntöm és kb 20 percig sütöd....én 4-5ös fokozaton, az 200-250 fok azt hiszem..de volt h 15 perc alaltt megvolt..ha érzed a kellemes illatát, akkor közpébe kést szúrni, ha híg marad ha a kés tiszta marad, kész:))))

Tanácsok:
Én a könnyű piskótát akarok, mikor beleöntöm a tepsiben, barack darabokat, vagy narancs, vagy ananász, vagy minden vegyes gyümit dobálok bele (ha konzerv előtte jól lecsöpögtetni) és akkor mikor vágod fel nagyon guszta.

Ha különlegeset szeretnél, akkor csokis piskóta, félbe vágod ha megsül és megkened vanília pudinggal:))) nyami

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Noémi 23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás 2 » Vizes dióspiskóta » Piskótaszelet (update 2) » Poharas piskota
» Fordított piskóta » Piskótarolád mascarponéval » Erdélyi Piskóta » Habos piskóta
» Piskóta --gluténmentes » Finom piskóta krémes » Piskótafánk » Piskótás Feketeerdő torta
» Barackos babapiskótás » Kavart piskóta » Erika cseresznyés piskóta » Málnás babapiskótás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.