Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pisztáciás citromhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 tojássárgája
1 dl friss citromlé
1 dl friss lime-lé
3 teáskanál édesítőszer
2 teáskanál reszelt citromhéj
4 tojásfehérje
1 teáskanál vanília-aroma
3 dl tejszín
mentalevelek
pisztácia és fél narancs a díszítéshez

Elkészítés:
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk. Habverővel, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citrom és a lime frissen kifacsart levét, 2,5 teáskanál édesítőszert, és a reszelt citromhéjat. Alaposan felverjük, és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket a maradék édesítőszerrel és a vanília-aromával habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt citromos masszához. A tejszínt habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a keverékbe. Poharakba adagoljuk és tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Narancsgerezdekkel, néhány mentalevéllel és natúr pisztáciával díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Nálunk nem mindig van mentalevél, így kihagyom és úgyis jó, tehát nem fontos beszerezni :) Amúgy is szépen néz ki a levelek nélkül is.


A receptet beküldte: tigirl18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromhab » Torta citromhabbal » Citromos-pisztáciás linzer » Citromhabos piskóta
» Néger kocka, citromhabbal » Pisztáciás körteszelet » Pisztáciás golyók » Citromhabos süti mikróban
» Kakaós muffin 2 » Vaniliás kiflicskék » Brownie 2 » Epertorta 2
» Bevált piskótarecept » Meggyes mákos kedvenc » Vörös bársony torta » Óriás túrórudi II.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.